torsdag 13 september 2007

Septembersol!

Vänner!

Så härligt solen skiner, jag måste hänga ut tvätten!

Kläd och persedelvård fick bli dagens början. Någongång måste man komma till botten i strykhögen och dessutom laga trasiga plagg. Det gick så bra så. Med Spanarna och Vetenskapsradion historia i öronen tack vare min eminenta i-pod gick allt som en dans!

Nu sitter jag här och ska försöka göra en veckosammanfattning igen...minns knappt vad det var för dag i går! Jo onsdag var det och vi började dagen med MAS - medarbetarsamling. Vår duktiga husmor Annicka bjöd på fruktsallad eftersom hon fyllde år, gott! I övrigt gick vi igenom vad som händer i församlingen framöver. Eftermiddagen bjöd på Tonfiskar, dvs barnkören. 12 duktiga, sångglada barn. 10 flickor från förra året och 2 nytillkomna pojkar. Det är bra när man har sina gamla körbarn att börja hösten med, de sjunger så bra, har lyssnat på varandra varje vecka i två år. Så vackert är det! Pojkarna verkade kalra det fint! Kvällen innehöll samtal med vännen B samt sångövning. Varje dag måste innehålla sångövning, det är nödvändigt och roligt!

Tisdagen gick i sångens tecken även den, Musikminimaler på eftermiddagen och kyrkokör på kvällen. Musikminimalerna, förkortat Mumin, är en alldeles ny grupp. 11 glada barn med mycket spring i kroppen, det ska nog bli fason på dem också! Kyrkokören övar Gloria av Vivaldi. Vi sjöng Gloria för ett och ett halvt år sedan så mycket sitter kvar, särskilt det som vi övade mycket på. Vi fick en ny sopran, Erika, som sjunger väldigt fin och kommer att smälta in fint i gänget.

Måndagen ägnades åt besök hos Mor, ljungplantering på Fars grav, samt svampplockning. Härligt höstnöje. Biblioteksbesök på kvällen, vår fina bibliotekarie sedan urminnes tider fanns inte på bibblan. Hon finns i annan kommundel ett år framöver. Hennes vikarie var underbar, vi kommer att ta henne till vårt hjärta precis som vi gjort med E!

Söndagen gick i övningens tecken som så många dagar nuförtiden. Vi hade denna gång besök av den duktiga vissångerskan Eva som hjälpte oss med många goda råd. Väldigt mycket i vårt program är nu på plats, förhoppningsvis ramlar resten dit i kväll när vi återigen övar. Om tio dagar framför vi programmet som uppfyller oss ända in i märgen.

Lördagen innehöll diverse städ och plock, fredagen detsamma samt övning. Vad hände förra torsdagen?! Kvällsmässa på kvällen, väldigt fin gudstjänst med en ungdomlig församling. Det gläder mig mycket att basisten F fått en nytändning i Lammets tecken och åter finns med!

Ja så har en vecka gått i gen. Till helgen beger vi oss till Farmor o Farfar för den sedvanliga kräftskivan, det blir roligt!

KO

Inga kommentarer: