fredag 26 oktober 2007

Stora Julhandboken

Vänner!

På Frimodige Dags blogg kan ni läsa vittnesbörd från kyrkomötet, som sagt nej till ett förslag från Frimodige Dag, + en centerpartist och en socialdemokrat, om Stora Julhandboken. Kakrecept blandat med mera heliga ting, samt mycket mer. Frimodige Dag har blivit missmodig efter några dagar på kyrkomötet. Lite, om ens något, av Kyrkans egentliga uppdrag har varit föremål för debatt, och det är förstås missmodigt i kvadrat. Det borde mana till eftertanke hos de kristna från diverse politiska partier i kyrkomötet, men så verkar inte ske...

Kyrkans tidning i går handlade en del om hur lite SD har att säga till om. Men hur mycket har de stora drakarna att säga till om och vilka frågor som därför diskuteras på ett kyrkomöte skrivs inte ett ord. Det mesta är långt från Kyrkans uppdrag. Kyrkans tidning är säkert Sveriges mest politiskt korrekta tidning, säkert t o m mera politiskt korrekt än Pravda.
Förövrigt kunde vi läsa, med viss indignation mellan raderna, hur en konstnär med diverse sexistiska bilder blvit stoppad i Skara domk:a. Jag säger bara hoppsan, så det kan gå.

Här bland de gröna kullarna och med utsikt över havet skall vi efter bästa förmåga sjunga Gloria av Vivaldi på söndag. Välkomna! Änglarna har inte copyright på lovsången och inte lär den tystna heller. Inget kyrkomöte i världen sätter stopp för det!

KO

1 kommentar:

Snedseglaren sa...

Suck, Suck... Vi sällar oss till änglasången på söndag.