tisdag 9 oktober 2007

Underbara ungar!

Vänner!

I dag har jag och vår diakon I och tant G haft våra underbara musikminimaler, fortkortat mumin. Vilka ungar! Alla har glada, friska ögon som man skall ha när man är 6 och 7 år. Det är så mycket glädje, frimodighet och allvar i dem. Vi gjorde bl a charader, man fick själv välja vad man skulle visa. En flicka stod och plockade, det såg ut som om hon plockade upp saker i en hylla eller liknande. Man såg verkligen att hon var noga och gjorde detta ordentligt. Ingen kunde gissa vad det var. Hon gav ledtråden att det är något på ett museum. Ingen kunde gissa. Då fick vi veta: "Jag gör i ordning en dinosaurieutställning"!

Så gick vi till kyrkan där vi skulle träffa en av våra präster. Han skulle berätta om prästkläderna och varför de ser ut som de gör. I har pratat med barnen om detta och nu skulle de få se detta på riktigt. Det var spännande. Ett barn fick syn på något i hallen utanför sakristian. "När ska vi använda stolparna med påsar på och dela ut pengar"? Det var kollekthåvarna...

Vår präst berättade mycket pedagogiskt och bra att man vigs till präst och att det då är viktigt att man frågar vad Gud vill ska bli sagt och gjort. Det är viktigt att man inte smutsar ner sig med dumma saker. "Ja du måste vara snäll och inte svära", kom det från en liten tjej då. När sedan vår präst var fullt påklädd med mässkrud och allt sa någon "Åh, du ser ut som Gud", med förundran och respekt i rösten.

Gullungar!

KO

2 kommentarer:

Snedseglaren sa...

Jo de kan vara söta även när de inte sover, min "tvåa" står just nu och steker pannkakor alldeles själv. alla momenten.. En del ser lite mysko ut, det är inte lätt att vända på pannkakor, men smaken är utmärkt!

Christian sa...

K O, gå in och läs "Studentafton i Lund" på nedan länk:

http://carlbildt.wordpress.com/

Underhållande må jag säga. Tänk så roligt de måste haft. Det är ungefär som festerna i Stuvs bygdegård.