torsdag 26 juli 2007

Gratis är gott!

Vänner!
Här är sommaren! I Sundsvall där vi nu befinner oss. Måndagen bjöd på bilåkning i 73 mil, Fjärås-Bjuråker i vackra Dellenbygden i Hälsingland. Större delen av resan bjöd på regn. Vi hittade en underbar naturcamping vid norra Dellen, infarten var misstänkt likt den i Sunes sommar! Där bodde vi i två nätter, såg oss omkring och insöp Hälsingekultur till några familjemedlemmars stora förtret, "bara en kyrka om dagen", suck stön inte mera kulturminnen! I går åkte vi vidare, såg Hudik, den glada staden, Galtströms bruksmiljö och landade till slut i Sundsvall där vi har fricampat vid ett friluftsområde i södra delen av stan. Gratis camping och gratis fiske i den lilla sjön. Iväg med fiske spön och håv, just när vi tänkte ge upp för knotten höll på att ta över, DÅ fick Görel napp!!! En gädda på 6 hg, att vi inte ramlade i sjön allihop av förvåning och glädje!
Nu har vi sett lite på Sundsvall, i eftermiddag åker vi vidare efter Indalsälven, sedan vidare tillbaka till kusten och Härnösand, ett bra korsordsord, här nös and! Det sägs att det är ännu bättre sommar ju längre norrut vi kommer, vi far vidare för att upptäcka det!

Allt gott från oss!

Kerstin

3 kommentarer:

Jessica sa...

Det vekar vara en ordentlig turné som ni är ute på. Men var försiktiga med myggen. Jag har hört att de är lika stora som jumbojetar uppe i nord...

Snedseglaren sa...

Jag kan meddela att vädret inte är så där super i norr. Mina vänner från norr fick lite lust att "ta en liten sväng" söderut, inte med Lloyden utan med sin volvo och nu är de här! Fast det är ju nästgårds, bara 129 mil i princip nonstop! Det är med andra ord ingen idé att poppa in till dem och hälsa från mig!!

Christian sa...

Så trevligt, en ung gammelgädda på kroken! Blev det middag av den? Galtströmsbruk, hörde från "källaren" att det finns ånglok där? Jag utgår från att ni sett detta.
Föreningen Galtströmståget (Ideell, kulturell organisation).

Mvh från regniga Hallandskusten.