fredag 27 juli 2007

Här nös and

Vänner!
Vi vaknade upp på en skogscamping i Sollefteå som vi efter mycket hittande till slut landade på. Vi stod alltså inte på en camping utan på en skogsplätt vid en skidstuga och granne med en skjutbana. Ingen ville komma dit och skjuta vilket vi var tacksamma för. Nåväl, Sollefteå är inte så roligt...just denna vecka försökte de skoja till det med nipyran, dvs diverse tingel-tangel i Stadsparken. Staden visade sig dock från sin bästa sida, soligt och klart varmaste dagen hittills. Sollefteå var en stor kontrast mot Sundsvall som var storslaget, ett Stockholm i Norrland helt enkelt. Lite lustigt är det att en stad som varit så präglad av träindustri med mängder av sågverk har en stenstad med vackra pampiga byggnader. Det har sin förklaring; staden härjades av en mängd bränder, ryssar som eldade 1721, andra bränder under 1800-talet. När Oscar den andre hörde att det brann igen i Sundsvall åkte han dit i ilfart och rådde dem att bygga i sten och så blev det.
Vi tog vägen vid Indalsälven till Sollefteå, otroligt vackert. Från Sollefteå åkte vi utefter Ångermanälven, väldigt vackert det också. Vi har skymtat Höga kustenbron, som vi planerar att åka över i morgon.
Fint väder vakande vi till, men nu har det regnat, just som vi besåg Härnösand, en typisk ämbetsverksstad, domkyrka, stort rådhus, landshövdingeresidens. En ganska liten stad, påminner lite om Vänersborg.
Javisst Christian såg vi loket Loke, och visst tänkte vi på Stig då. "Detta hade Stickan gillat"! Jag tror t o m att Görel gjorde den anteckningen i dagboken.
i morgon blir det som sagt Höga kusten, en kust som fortfarande höjer sig har vi läst idag, ett av våra världsarv. Nu blir det nog Disney en stund, tack för lånet Chrille!

Hälsningar från oss alla!

Kerstin

1 kommentar:

Björn sa...

Härligt Kerstin! Härnösand har jag varit i en gång! Jag bodde på SIDA Center. Fast då var det kall vinter! Hoppas på och med önskan om en god fortsatt resa! /Björn